SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Indul a bakterház

: Indul a bakterház

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Polygon Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Humor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

148 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Regős Bendegúz, tíz év körüli tehénpásztor története a magyar kópéregények sorába tartozik, közvetlen rokonságban áll Lúdas Matyival, Bolond Istókkal, Ábellel, Kakuk Marcival. Regős Bendegúz egy "világvégi" bakterházban él, valahol Monor és Vecsés között, az elhagyatottság, a társadalmi perifériára szorultság viszonylagos szabadságában. Neki itt, a megadott körben kell felfedeznie a világot, védekeznie az elbutulás, az elaljasodás siralmas lehetőségei ellen. Ez a furfangos, játékos, mesésen korlátlan, provokálóan szabadmozgású népi komédia bővelkedik ugyan börleszk jelenetekben, de nem a mondanivaló megszépítését szolgálva, inkább a mesés győzelem örömét kiáltva el a két háború közötti világ nyomora fölött.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!