SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Író a toronyban; Palásthy titka; Tökász; Zöld gyep, zöld asztal; A fősipán

: Író a toronyban; Palásthy titka; Tökász; Zöld gyep, zöld asztal; A fősipán

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

416 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Gyűjteményünk Kellér Andor legnépszerűbb írásaiból ad válogatást. A Zöld gyep, zöld asztal Szemere Miklós élettörténetének legjellegzetesebb epizódjait eleveníti meg, de ennek a romantikus Krúdy-hősnek a zöld lóversenygyep és a zöld kártyaasztal melleti kalandjait úgy beszéli el, hogy egyszersmind színes képet fest az egykori Budapest forgatagáról. Ha Szemere Krúdy-hős, Szemző, a főispán, Mikszáth Kálmán hozományvadász Noszty-fiú életének azokat az eseteit mondja el, amelyeknek már nem jutott hely Mikszáth regényében. Az Író a toronyban Szomory Dezső mozaikokból összerakott, mégis egységes lendületű arcképe, azé a magányos íróé, aki pátoszt és iróniát elegyítve teremtette meg a maga brokátszavakkal ékes, zenekari zengésű stílusát. Kellér nemcsak Szomory művészetét jellemzi találóan, hanem megrajzolja életének ívét is az önkéntes párizsi emigráció tündöklésétől és nyomorúságától a végig, az ostromidők groteszk tragédiájáig. Két elfelejtett író, Palásthy Marcell és Markovits Rodion "titka"-nak oknyomozó, egyben páratlanul mulatságos története egészíti ki gyűjteményünket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!