SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Ismeretlen házban I-II. köt.

: Ismeretlen házban I-II. köt.

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Forum Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Hagyományaink

Terjedelem:

527 p., 684 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Csáth Géza (1887-1919), a szabadkai születésű, tragikus sorsú író a magyar irodalmi modernség jeles képviselője; élete akkor szakadt meg, amikor létrejöttek irodalmunk születésének feltételei. Rendkívül szerteágazó irodalmi és publicisztikai munkásságot fejtett ki; igazi területe a novella, de drámákat is írt, zenekritikával és -elmélettel foglalkozott, tudományos munkákat adott közre, cikkeiben népszerűsítette a tudomány eredményeit, tárcák kerültek ki tolla alól. Korának legjelentősebb író-egyéniségei közé tartozott. Újrafelfedezője, Illés Endre szerint hatásának nyomai megtalálhatók Kosztolányi, Nagy Lajos, Karinthy, sőt Ady írásain is, és Barbey d'Aurevillyvel és Franz Kafkával a világirodalom egy különös vonulatát alkotja. Rövid életének bő termése több kötetet tesz ki, hírlapi cikkei pesti és szabadkai lapokban, folyóiratokban találhatók. Ebből a gazdag és értékes anyagból állította össze kiadványunk két kötetét Dér Zoltán, Csáth Géza életművének kutatója, ismerője. Kiadásunk jelentőségét fokozza, hogy számos, eddig föl nem fedezett - ma már szinte hozzáférhetetlen lapokban heverő vagy kéziratban lappangó - Csáth-írást is tartalmaz."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!