SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Isten veletek, hobók!

: Isten veletek, hobók!

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Révai Testvérek

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

91 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Pálóczi-Horváth György (Budapest, 1908. London, 1973.): publicista, író. Tanulmányait a bécsi egyetemen, majd az Egyesült Államokban végezte. Hazatérése után a Pesti Napló munkatársa. Amerikai lapokat is tudósított. 1939-től Bajcsy-Zsilinszky Endre hetilapjának, a Független Magyarországnak volt külpolitikai szerkesztője, de Teleki Pál felkérésére a Magyarország című kormánylap külpolitikai rovatát is szerkesztette. Teleki öngyilkossága után elmenekült Magyarországról. 1943 tavaszán Isztambulban vett részt a Kállay-féle kiugrási kísérlettel kapcsolatos tárgyalásokon. 1945-ben Londonba ment, de két év múlva hazatért, szerkesztőként dolgozott. Belépett a Magyar Kommunista Pártba. 1949 szept.-ben koholt vádak alapján letartóztatták, 1954-ben rehabilitálták. Az MTA Történettudományi Intézetének munkatársa, az Irodalmi Újság cikkírója. 1956 végén elhagyta Magyarországot és Londonban telepedett le. Utószót írt Nagy Imre On Communism című könyvéhez. 1956 utáni publikációinak nagy részében a polgári liberalizmus talajáról támadta a szocialista országokat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!