SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Jordán Elemér első hete a túlvilágon

: Jordán Elemér első hete a túlvilágon

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

324 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A könyv tanúsága szerint, a jót tartja természetesnek, a létezés magától értetődő lényegének, a rosszat pedig a kapitalizmus viszonyaiból következőnek. Történeteinek ez a konfliktus ad drámai hangsúlyt, az írói felelősségérzet erkölcsi nyomatékot. A kapitalizmus pedig színtért: Remenyik történetei a külvárosok dermesztően vigasztalan tájain játszódnak, vagy Dél-Amerikában, ahol a szegénység és reménytelenség levegőtlenül sűrül össze. Úgy a címadó, mint a rövidebb terjedelmű történetek a kapitalizmus természetrajzát vázolják az olvasó elé, a "Keselyű" c. elbeszélés pedig, mintegy az előbbiek konklúziójaként, a fasiszta lelkialkatnak megdöbbentő és hiteles ábrázolása. Izgalmas valóságanyag, gazdag élettapasztalat hitelesíti minden történetét, melyek egyszerre ironikusak és patetikusak, kegyetlenek és meghatóak, képtelenek és reálisak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!