SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Jóslások Magyarországról. Tanulmányok és jegyzetek a magyar sorskérdésekről

: Jóslások Magyarországról. Tanulmányok és jegyzetek a magyar sorskérdésekről

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2010

Kiadó:

Éghajlat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

297 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789639862241

tartalom:

"Az Éghajlat Kiadó vállalkozását tekinthetjük kései - de talán nem egészen elkésett - tisztelgésnek Ady és Féja előtt. Ám tekinthetjük és tekintsük ennél többnek is. Mai magyaroknak szóló késztetésnek a gondolkodásra és a bátor, őszinte beszédre. Aki ezt a könyvet kézbe veszi, jól teszi, ha Ady összes verseit is keze ügyében tartja, hogy együtt lássa a gondolkodó és képalkotó Adyt, s hogy könnyebben értse, hogy könnyebben megközelíthesse a teljes Ady-t. Jól tenné azt is az olvasó, ha újfent rápillantana közben a magyarság történetére, legalább a kiegyezéstől az első világháborúig, majd onnan és a trianoni országdarabolástól máig. Tisztábban látná akkor a zseni, a vátesz-költő kínzó gyötrelmeinek miértjeit, de a magunk mai helyzetét és annak történelmi okait is. Mert Ady, mint mindannyian, egy adott történelmi korszakban élt, az akkori Magyarországot látta, az akkori magyarok sorsát élte, de azok a látó szemek a történelembe mélyültek, a magyar történelembe helyezték el a századforduló és 20. század elejének közállapotait. A jóslások ezért nem mámoros-misztikus látomások voltak, hanem egy zseniálisan gondolkodó ember kíméletlenül őszinte, történetfilozófiával, történelmi látásmóddal alapozott, logikus következtetései."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!