SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Jóslatok és határidők

: Jóslatok és határidők

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kozmosz könyvek

Terjedelem:

43 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632115023

tartalom:

"Rakovszky Zsuzsa verseinek első nagyobb gyűjteménye a Madárúton című antológiában jelent meg. Ebben közölt Strand című verséért az 1980. évi Graves-díjjal jutalmazták. A fiatal költő élményvilágát alapvetően értelmiségi létmódja határozza meg, nyelvezete, szókincse is természetesen ehhez idomul. A csak általa megélt és megélhető világot korszerű eszközökkel, fegyelmezetten áradó versbeszéddel, erős hatású metaforákkal fogalmazza meg nékünk valóvá. Ritmikája, rímkezelése biztonságos, néha fölényesen tudatos - anélkül azonban, hogy az öncélú bravúr vagy a kínos precizitás érzését keltené bennünk. Versvilága nem annyira határai méreteivel, inkább szuverenitásával és láttató képei mélységélességével válik vonzóvá. S ami történik benne, visszavonhatatlanul személyes; a belső esemény nem csupán lejátszódik előttünk, de mindig a résztvevőjévé avat, s ezáltal saját személyiségünket is gazdagítja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!