SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kiáltás a mélyből

: Kiáltás a mélyből

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Ordass Lajos Baráti Kör

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

368 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638556056

tartalom:

˝Évekkel ezelőtt megírt - eredetileg családi használatra szánt - "kettős passió-történetet" tart kezében az olvasó. A nyolcvan éves szerző élete és műve ezért szorosan egybetartozik. Borgátai (Vas megye) földműves család kilencedik gyermeke, 1938-tól letartóztatásáig evangélikus lelkész. 1948. augusztus 19-én vitték el, majd koncepciós pör után 25 évre ítélték, ebből hat és fél évet töltött a szibériai Vorkután. Szénbányában dolgozott. A könyv nagyobbik része erről az időszakról szóló krónika. A szerző és a világ minden részéről odahurcolt, kényszermunkára ítélt társak szenvedés-története. Benne van a megőrzött és megőrző hit története is, mely az ott levő - különböző felekezetekhez tartozó - papoknak, lelkészeknek és hívőknek "különös tábori lelkészségre" is alkalmat nyújtott. A könyv második része a szabadulás utáni világi és egyházi kálvária rövid története.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!