SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei

: Köd előttem, köd utánam

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Terjedelem:

400 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Lesznai Anna, a Nyugat első nemzedékének kiemelkedő költője és prózaírója, Ady Endrével, Kaffka Margittal, Kosztolányi Dezsővel, Babits Mihállyal egyidőben indult, s a huszadik század magyar irodalmi és közéleti mozgalmainak jelentős alakja. Kaffka Margit így köszöntötte: "Nagy lelki gazdagság, új, mai léleké rajzik felénk a Lesznai Anna verseiből... Lesznai Anna verskötete gazdag és szép ajándék; öröme a megismerkedésnek egy előkelő, szenzibilis, érdekes és őszinte lélek komoly poézisével." Ady Endre így üdvözölte: "Lesznai Anna könyve magyar asszony-ember testvéreinkhez kötött reménységeinknek dokumentuma s egy kicsi szimbóluma. Itt a bátor asszony, kinél a bátorság nem új kalap, nem hisztéria, nem furcsa parfüm, nem kedv-lohasztó férfiasodás. Embersége, emberi bátorsága egy asszonynak, aki már nemcsak úgy csinálja, de úgy is érzi az életet a maga asszonyi ereje szerint, mint mi".

Több mint ötvenöt esztendeje, hogy ezek a lelkes szavak elhangzottak, s Lesznai Anna líráját mégsem ismerjük eléggé. Talán azért sem, mert a költőnő két ízben is hosszú éveket töltött emigrációban: először a fehérterror idején, majd az egyre erősödő fasizmus és a közeledő háború elől menekülve. Mindössze három verseskönyve jelent meg: Hazajáró versek (1909), Édenkert (1918), Eltévedt litániák (Bécs 1922), az utolsó éppen negyvenöt évvel ezelőtt: versei azóta napilapokban, folyóiratokban láttak napvilágot.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!