SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kokó és Szokrátesz

: Kokó és Szokrátesz

Kiadás:

Kolozsvár,

Kiadó:

Erdélyi Szépmíves Céh

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az Erdélyi Szépmíves Céh jubileumi díszkiadása

Terjedelem:

195 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Magyargyerőmonostori báró Kemény János (Pittsburgh, USA, 1903. szeptember 5. - Marosvásárhely, 1971. október 13.) erdélyi mecénás, a marosvécsi Helikon írói munkaközösség megalapítója (1926). Pittsburghben született, de még gyermekkorában visszakerült Erdélybe, a középiskolai tanulmányait Kolozsváron végezte. Húszéves korában szerepelt a fiatal erdélyi költők bemutatkozó kötetében, a Tizenegyek antológiájában. 1923 őszén feleségül vette a görög származású Auguszta Patont. Hat gyermekük született. 1926-ban a marosvécsi kastélyában írói találkozót szervezett Kuncz Aladárral. Itt alakult meg a helikoni közösség, amely 1928-tól Erdélyi Helikon címen adott ki irodalmi folyóiratot. 1930-tól a kolozsvári magyar színház igazgatója. 1930-ban Corvin-koszorú kitüntetéssel ismerték el írói munkásságát. 1945 után fizikai munkás volt, majd Marosvásárhelyen a Színművészeti Főiskola könyvtárosa, később az Új Élet című marosvásárhelyi lapnál dolgozott. 1957-től sorban jelentek meg írásai, viszont tervezett több kötetes önéletrajzi regényéből csak az első kötetet sikerült bejeznie 1971-ben bekövetkezett haláláig.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!