SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kurucz Feja Dávid. Történeti színmű négy felvonásban

: Kurucz Feja Dávid. Történeti színmű négy felvonásban

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Lampel Róbert (Wodianer F. és fiai)

Kategóriák:

Magyar irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

95 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Fényes Samu, író, ügyvéd, szül. Tállyán 1863. A budapesti egyetemen tanult s miután ügyvédi oklevelet szerzett, Kassán telepedett le. 1907-ben mint már országosan ismert író költözött fel a fővárosba, ahol 1908. az Úttörő c. modern irányú hetilapot alapította és szerkesztette, majd u. e. néven egy társaságot is alapított, mely társadalomtudományi előadások tartását tűzte ki célul. Ez a kísérlet eredményesnek bizonyult és több mint ezer felvilágosító és ismeretterjesztő előadást tartott az általa létesített Úttörő-Társaság. Ő maga úgy előadásaiban, mint filozófiai értekezéseiben a monizmust igyekezett népszerűsíteni. Később a szocializmus felé hajlott, jóllehet ő sohasem volt pártember. A forradalmak után Bécsbe költözött s azóta ott él. F. nem mint szociológus, hanem mint színműíró vált ismeretessé első színművével, a Kurucz Feja Dávid-dal (1912).˝ Forrás: Magyar Zsidó Lexikon

leírás:

Előadáshoz jegyzetelve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!