SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Medúzafej

: Medúzafej

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

599 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Michelangelo Merisi, a caravaggiói hűbérúr pallérjának fia, akit Caravaggio néven ismert meg a világ, már gyermekkorában kivételes tehetségének ígérkezik, s miután egy milánói festő mellett megismerkedik a művészet mesterségbeli elemeivel, igen fiatalon önállósítja magát. Folyton új helyekre és helyzetekbe sodródik, Milánóból Rómába kerül, egyik pártfogótól a másikhoz. Közismert, divatos, keresett festő lesz, munkáiért versengenek a megrendelők. Közben ellenállhatatlanul vonzza a kocsmák, sikátorok, utcák és terek népe, főleg a vele egykorú fiatalság, sőt: a játék - a kocka, a kártya és labda - divatja és szenvedélye is erősen hatalmába keríti. Valószínűleg a játék izgalmában sodródik nehéz helyzetbe is: egy fiatalembert szíven talál a szúrása. Kelemen pápa Rómájából menekülnie kell, átmeneti menedék után Máltában köt ki, ahol lovaggá ütik, s ahonnan ugyancsak távozni kényszerül. Hányatott életét végül a nápolyi spanyol alkirály képszerző buzgalma fordítja tragédiába: mondvacsinált ürüggyel letartóztatják a holmiját hivatalos cinkossággal elrabolják. A megviselt szervezetű és idegrendszerű Caravaggio nem bírja ki a megrázkódtatást. Passuth a már-már kalandregényszerű történet elmondásával egyidejűleg bemutatja az alkotó embert is: állomástól állomásig viszi az olvasót az életmű belső síkjain.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!