SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Megszámláltattál...

: Megszámláltattál...

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

553 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632076109

tartalom:

A háromrészes regény (Megszámláltattál... , És hijjával találtattál..., Darabokra szaggattatol) az erdélyi és magyarországi felső tízezer 1904 és 1914 közötti évtizedéről szól: kártya, párbajok, politika, vadászat tölti ki az életüket. A könyv ugyanakkor szerelmi történet is Abády gróf és Milothy Adrienn szenvedélyes kapcsolatáról. A nő boldogtalan házasságban él, és súlyos bűntudata ellenére keveredik szerelembe unokatestvérével és régi gyermekkori pajtásával, de tudja, hogy híresen jó vadász férje nem habozna mindkettejüket megölni. Bánffy remek mesélő, ábrázolása elképesztően részletgazdag, helyszíneit és szereplői remekül választja meg. Jól tudja, hogy osztálya haláltáncot járt az első nagy világégés előtt. A magyar élő arisztokráciáról még senki ilyen kíméletlenül és irgalmatlanul nem nyilatkozot. " Bánffy Miklós kaszt-társainak pontos és alapos arcképsorozatával s az áradó nehéz és reménytelen levegővel igazolja a társadalmi megújhodás szükségességét." (Móricz Zsigmond)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!