SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Memento

: Memento

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

778 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Móra Ferenc, a mélyen érző humanista nemcsak gyermekkorunk kedves írója volt, nemcsak a tárca, karcolat s a regény kiváló mestere, remek elbeszélő, tudós régész és múzeumigazgató, hanem közéleti férfiú is: egész életében a haladó polgárság egyik hangadója. Liberális, demokratikus lapokba rendszeresen írt vezércikkei azonban mindmáig nincsenek összegyűjtve. Pedig ezekből a mozgalmas, friss írásokból a század első három évtizedének páratlanul gazdag krónikája bontakozik ki. "Boldog békevilág" - kivándorlás, öngyilkosságok, küzdelem a Habsburgokkal, majd: világháború, forradalom és ellenforradalom, a "kurzus" uralma; az élet, a történelem megannyi kis és nagy eseménye, amit mind figyelemmel kísért színes írásaiban, és bölcs emberséggel kommentált a nagy szegedi író. Minden cikke önmagában is érdekes olvasmány, megannyi történelmi dokumentum, emlékeztető elmúlt időkre, s ma is aktuális, elgondolkoztató hitvallás a béke ügye mellett. Kötetünkben ezeknek a jórészt ismeretlen vezércikkeknek színe-javát kapja az olvasó.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!