SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Minden lehet. Új versek

: Minden lehet. Új versek

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

179 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Illyés Gyula szintézisteremtő költő, aki a modern európai líra nagy forradalmaiból számára hasznosíthatót egyesítette a magyar líra realisztikus, népi ihletésű hagyományaival. Ez a szintézis, pályája csúcsán, a "személyes vers vagy objektív líra" dilemmája fölé emelkedve szünteti meg életművében a modern európai költészet nagy meghasonlását, és a Minden lehet verseiben az öregkori líra titkos többletével új gondolati költészetet valósít meg, egy metafizika ellenes elme aspektusából szemlélve a metafizika örök kérdéseit. Elsősorban a halál problémáját, amely - Camus szerint - a filozófia egyetlen méltó kérdése. Camus kérdésére Illyés új kötete verseiben nem metafizikai választ akar adni, hanem földi választ. Méghozzá közösségi természetű választ, hogy "ember-alakban isteni tennivalót végezve - földi erővel mennyei harmónián szorgoskodva" tudjunk tovább élni. A költő, aki egykor egy osztályt izgatott új társadalmi helyfoglalásra, majd egy egész nemzetet új honfoglalásra, legújabb költői korszakának legszemélyesebb üzenetével - a Minden lehet gondolati verseivel - mindenkiben külön-külön az egész emberiséget "izgatja" a létezésben való új honfoglalásra."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!