SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Mózes egy, huszonkettő

: Mózes egy, huszonkettő

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

282 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Mózes első könyvének huszonkettedik részében Ábrahám és Izsák történetét beszéli el a Biblia. Isten megkísérti Ábrahámot, és azt parancsolja neki, hogy egyetlen fiát, Izsákot áldozza meg neki égő áldozatul a hozzá való hűség jele képpen. Szabó Magda regényében Izsák nem hajlandó atyja parancsszavára máglyára lépni, a maga módján próbálja megkeresni útját. Nem tart igényt Ábrahám intelmeire, tapasztalatait sem akarja hasznosítani, más korban született, mint apja, úgy érzi, lehet merész, szókimondó, nincs szüksége megalkuvásra ahhoz, hogy boldogulni tudjon, s nyomasztják a nála idősebbek sok évtizedre terjedő emlékeinek árnyai. Az öregek és a vének szigorral fegyelmező vagy kispolgárian elavult nézeteket hirdető környezetéből a maga otthonába vágyik, ahová nem kívánja kísérőül sem az öregeket, sem a véneket.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!