SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Napok

: Napok

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

614 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az újabb magyar irodalom fősodrába, a legértékesebb törekvéseket képviselő alkotások közé tartozik Jókai Anna új regénye. Az emberi kiteljesedés lehetőségeit, problémáit centrumba állító munkák sorába. Esztendők óta központi kérdése ez irodalmunknak... hogyan kell élni és hogyan nem szabad... Szinte a maga dolgát megnehezítően vállalkozott Jókai Anna olyan megoldásra, amely tudomásunk szerint előzménytelen irodalmunkban." - Ráfis Gábor (Kritika) "Mert azt kísérti meg, amit előtte senki: Esemény, elmélkedés, párbeszéd, asszociáció, kommentár váltogatja egymást sűrűn, s ezek sajátos vegyülése adja a Napok teljesen egyéni, epikai atmoszféráját..." - Imre László (Alföld) "A regény nem pusztán esztétikai kísérlet, hisz célja: Megmutatni az ember és világ viszonyát. A tagolatlanul hömpölygő hatszáz oldal az élet sodró tagolatlanságát fejezi ki. Ezt szolgálja a nagyepikában teljesen eredeti időkezelés, az állandó folyamatos jelen idő végletesen következetes alkalmazása" - Gondos Ernő (Népszava). Lélektani tudásáról, a figurák pszichológiai megformálásáról Babics László Kortársban megjelent bírálatában ezt olvashatjuk: "Férfi írók alig írtak a nők szexualitásáról olyan hitelesen, mint ő a férfiak nemiségéről. De lélektani tudásának valódi értéke az a paralelizmus, ami a figurák szociológiai helyzete és tudatuk genezise között vonható. Ebből a szempontból a Napok páratlan vállalkozás: egy ember tudati fejlődésének rajza a születéstől a halálig, de nem a fejlődésregény külsőleges, leíró módszerével, hanem a tudatregény röntgenképszerű mélységével." Összegezésképp Bata Imre kritikáját idézzük: "Nem hagyományos fejlődésregény a Napok. Oláh Viktor folyton fogyó élete során nem épül, csak széthullik. De amit eltékozol, a felismerésben nyeri vissza. A műtőasztalon rásüt a nap, lelke is fölragyog... Oláh Viktor életrajzából ellenállhatatlan erővel - sorsszerűen - kisugárzik: nem a napokban van a történet, hanem a napban, nem az öntudatlanságban, hanem a fölismerésben, az élet annyit ér, amennyit belőle földolgozott. Nem ami velünk történik, hanem ami általunk is történik, csak annak van érvénye."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!