SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Nyolc hold föld

: Nyolc hold föld

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

204 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Nyolc hold föld - ezt a naturalista programmot fejezi ki Sásdi Sándor már regényének címében is. A történet előterében emberek állnak, igazi hőse mégis a föld sorsokat átformáló ereje, a nehézkedés kegyetlen, lehúzó törvénye, a legridegebb struggle for life. A gyengébb elbukik, az erősebb győz. Minden szebb, nemesebb utáni vágy letörik, csak leheletnyivel melegebb érzés útszélre kerül, tenyér és szív elkérgesedik. Más körülmények között talán másként történik minden, de itt a törvényszerűség erejével így kell alakulniuk az eseményeknek. Másként nem lehet. A harcteret járt, tüdővészes fiatal gazda, a halódó férjtől a duzzadó egészségű sógorhoz átfekvő menyecske, a gyerekbe átplántált betegség a földre kapzsi, lelketlen öreg szülők, a nyolcholdas asszonyért lánykedvesét elhagyó legény, a magzatát elhajtó, csalódott szegénylány, a ráolvasó asszony, az angyalos bába, s a többiek, a regény alakjai - a naturalista-iskola ismert, rikító patronjai, lényük adottságával a körülöttük kialakuló történet is adott, némi kombinációval. Sásdi rokonszenves, tehetsége határait pontosan ismerő írói ereje azonban éppen itt nyilatkozik meg: igazi élettel tudja megtölteni ezeket a többször megírt figurákat is, a rikító színeket biztos érzékkel, kellő ökonómiával letompítja s munkájában mindvégig a valóságos történés és élet teljes illúzióját kelti célbataláló, egyszerű, okosan racionális mondataival." Illés Endre, Nyugat. 1930.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!