SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Oly korban kellett élnem... II. rész. Kiképzés. Újabb kalandok német földön a háború végén

: Oly korban kellett élnem... II. rész. Kiképzés. Újabb kalandok német földön a háború végén

Kiadás:

h. n., 2008

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

241 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Hőseink megfogyatkozva bár, de életvidáman elhagyták a gyönyörű Feketeerdei Rehabikitációs tábort. Útban a Bódeni-tó felé leckét kapnak a jövendő foglalkozásukból. Beérnek Friedrichsavenbe. Laktanyában elhelyezkedve, birtokba eszik a szobájukat. A kiképzés közben kiismerve a lehetőségeket a katonai ruharaktárból kilopnak csizmákat, bakancsokat és elcserélik a környékbeli gazdákkal élelemért. Azt viszont a tisztek feleségeinek eladják drága pénzért. Beérkezik egy gyalogos ezred, akik gyalog jöttek Zalaegerszegről. Hőseink megmentik az érkezettek értékeit, s barátságot kötnek. Egyikük gyakorlatozás közben találkozik erdész rokonaival, s megszökik a seregből. Átélnek egy éjszakai, angol páncélos rohamot. Egy kimenőn ismét találkozik Mónikával, aki egy Gasthausban ki-szolgálóként dolgozik. Felelevenítik a Flossenburgi szerelmet. Egy légiriadó alkalmával a Mancelli repülőgépgyárban lévő óvóhelyre rohanás közben éri őket a szőnyegbombázás. Elveszik 240 ember a századból. A főhős megsebesül. Légnyomást kap. Az újra feltöltött század, kiképzés után Kemptenben utazik. Közben Stuttgartban, újabb bombatámadásban ismét meghal a századból több tucat bajtársuk. De előbb megszöktetnek öt amerikai pilótát a német hadifogságból. Mónika nagybátyja a Friedrichsaveni hadikikötő parancsnoka segítségével átsegítik őket Svájcba. Egy romeltakarítási akcióban rátalálnak egy magyar nemzetiségű zsidó munkaszolgálatos ezredre. Egy fiatal zsidó-fiút megmentenek, és elhalt bajtársuk irataival német ruhába öltöztetnek, és így ő velük lesz továbbra is, amíg nem sikerül átjuttatni a szövetségesekhez, a kempteni bierkeller főnökének a fiával. Új ismeretségek. Új kalandok következnek a következő kötetekbe. Lányok, barátok, izgalmak jelennek meg hőseink körül. Ahol Huber bajtárs meg jelenik ott felforr a levegő, és a kalandok tömege veszi őt körül. Egyszer még tábornoki egyenruhában is pompázhat, kunkori orrú mohamedán papucsban."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!