SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Ősztől őszig

: Ősztől őszig

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Stádium Sajtóvállalat Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

270 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Dövényi Nagy Lajos (Szihalom, 1906.-Budapest, 1964. ): újságíró, rádióbemondó. Budapesten az Új Magyarság belső munkatársa (1934-38), majd a szélsőjobboldali Esti Újság segédszerkesztője (1936-44). Főleg történelmi tárgyú karcolatokat és elbeszéléseket írt jobboldali napi- és hetilapokba. 1938-tól rádióbemondó és tudósító volt. 1945 után vidéken bujkált, elfogták, a Népbíróság a II. világháború alatti tevékenységéért és uszító írásaiért kötél általi halálra (1945. nov. 29.) ítélte, majd köztársasági elnöki kegyelem folytán életfogytiglani börtönre ítélték. 1956-ban a forradalom és szabadságharc alatt kiszabadult. 1957-ben önként jelentkezett a bíróságon, 1960-ban szabadlábra helyezték. Az Ősztől őszig c. könyve igen ritka.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!