SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Sánta kutya

: Sánta kutya

Kiadás:

h. n., 2003

Kiadó:

Ab Ovo

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

265 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A regény főszereplőjének, Schelle Évának, a sorsa az egész, huszadik századon átível. A monarchiabeli sváb falucskában fölcseperedő kislányt nagyszülei Ópapa és Róza nánó nevelik.. Amikor az alig ötesztendős Vuca rádöbben, hogy apja meghalt, édesanyja pedig elhagyta - a teljes igazságot azonban csak felnőtt fejjel tudja meg -, egyetlen igaz barátja a nagyszülők elől bújtatott kisegér lesz. Későbbi élete során is társai lesznek a kicsiny állatok, "akikkel" magányában beszélgetni tud. Az időközben Évává érett fiatalasszony ugyanis gyakorta beszél magáról egyes szám harmadik személyben, és többnyire kedvenc kis állatkáival, gyíkkal hangyával, kutyával beszélget, osztja meg gondolatait. Schelle Éva életének eseményeit a történelem mozgatja, és bár tiszta, naiv lélekkel sohasem akar részt venni a történelem alakításában, mégsem kerülheti ki. Éva csak egyet akar, szeretni és szeretve lenni, ám úgy tűnik föl - habár végül kilencvenkét esztendőt él meg - ez az életben a legnehezebb. Okos és eszes lány, aki telefonkezelői vizsgát tesz, majd ápolónőnek tanul és közben barátnője, a polgári családból származó Ditke révén értelmiségi körökbe is bekerül. Sokat olvas, Adyt és József Attilát, németül és angolul is beszél, mindamellett a magyar nyelvet is igencsak választékosan használja

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!