SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Stradivari I-II. kötet

: Stradivari I-II. kötet

Kiadás:

Kolozsvár, 1934

Kiadó:

Erdélyi Szépmíves Céh

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

259 p., 258 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A regény régi korokat felidéző fejezeteit Stradivari 1681-ben alkotott mesterhegedűjének kalandos sorsa és tulajdonostól tulajdonosig történő vándorlása kapcsolja össze a könyv másik fő ágával, a XX. századi Berlin művész és bohém társadalmának életével. Itt lép előtérbe Kurt von Thiessen, a hegedű újkori tulajdonosa, és baráti köre: Gobby Eberhardt, a béna hegedűművész és érdekes izgalmas tanítványai és barátai. A két cselekményszálat átívelő több mint kétszázötven évet az olvasó a hegedű vándorlását követve a szerző művészi karmesterpálcájának intésére éli át; így jutunk el a korabeli Velencébe a lovagok és bérgyilkosok, meg a gettók világába, a Rákóczi-szabadságharc katonái közé, látjuk a francia forradalom harcosait és a Grande Armée rongyosan vánszorgó roncsait, bepillantunk az ivanovói dekabristák szervezkedésének kulisszatitkaiba, belépünk Varsó és London hangversenytermeibe. Szántó György regénye egy képzeletbeli hegedűverseny tételeinek és a hegedű négy húrjának megszólaltatását választotta művészi formaként. A mű végén a húrok egybecsengenek, majd a klasszikus "zenemű" akkordjai elhalkulnak és elhallgatnak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!