SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Süket a meztelen király. Közgondok, vitairatok

: Süket a meztelen király. Közgondok, vitairatok

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Püski Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Magyar történelem Politika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

197 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630078453

tartalom:

A kiváló irodalmi publicisztikai munkák szerzője és regényíróként is jól ismert Fekete Gyula válogatott kötetében a társadalom legfontosabb problémaköreivel foglalkozik. Pályájának, életművének ismeretében aligha vitatja bárki, hogy Fekete Gyula elkötelezett közéleti író. Korábbi vitát kiváltó könyvei - Éljünk magunknak?, Mindene megvan?, Egy korty tenger, Száz korty tenger, Elfogultságaim térképe, Sarkcsillag , bizonyították, hogy éles szemmel veszi észre a társadalmi-politikai fonákságokat, ellentmondásokat, gondokat, bajokat. Sőt, tovább is lép, mert gondolkodásának egyik sarkpontja az eredményre törekvés. Nem csupán megmondja, leleplezi, feltárja a bajt, hanem megoldási javaslatokkal irányt is mutat az ellentétek megszüntetésére. Az utóbbi években kibontakozott szellemi forradalmunknak - a gondolkodás forradalmának - bemutató dokumentumkötete ez a huszonnégy írás. A könyv egységét éppen az adja meg, hogy bár a legkülönbözőbb témakörökban fogalmaz meg bátor, új véleményt, ezek együtt egy önálló, felszabadult gondolkodás termékei. Az a bizonyos alapsejt, Mitől senyved Tündér Ilona?, A hatékonyság zavarai, Süket a meztelen király és a többi közéleti esszé nagyjaink ügyeiben, feszítő gondjaiban való állásfoglalás. A címadó írás például a személyi jövedelemadó transzmatikus és - hatását tekintve - sok szempontból végzetes következményei kapcsán látleletet, tökéletes kórképet ad a magyar társadalom betegségeiről, egy szociológus alaposságával, de színes, szellemes stílusban. Az író gyógyítani akar, s ebbéli szándékával nem tekinthet el a néha riasztó perspektíváktól sem. A felelősségre és a közért való tettekre történő hivatkozása mindig meggyőző, egzakt számításokon alapul. Fekete Gyula a nemzet sorsa és az emberek gondjai iránti elkötelezettséggel ír, szociális érzékenységével eleveníti meg az elmúlt esztendők közéleti konfliktusait, ütközeteit.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!