SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Szent Szilveszter éjszakája

: Szent Szilveszter éjszakája

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

277 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Magam sem tudnám pontosan megmondani, mióta is kísért ez a történet. Meséjét Strindbergnek, a nagy svéd írónak köszönhetem. A "Történelmi miniatűrök", ez a múlt idők képeit egyszerre szikrázó szellemességgel és látomásszerű színpompával idéző novelláskötet, serdülőkoromtól kezdve mindmáig legkedvesebb könyveim közé tartozik. Ebben ismertem meg Szilveszter, Ottó és Stefánia históriáját. Úgy hiszem, azóta szeretném a magam szavaival elmesélni ezt a történetet. De Szilveszter pápát - aki koronát küldött a mi István királyunknak - már régebbtől kezdve ismerem, s jó régóta tudom azt is, hogy ő volt a maga korának, e tudománytalan kornak, a legnagyobb európai tudósa. S amikor később történésznek készülvén, a középkor szövevényes századaival, embereivel és hiedelmeivel szándékoztam eltölteni időmet, közeli barátságba kerültem hajdan volt pápákkal, császárokkal és szépasszonyokkal. Majd nemzedékünk halállal teljes világtörténelme folytán személyes élményemmé válhatott a német hatalmi törekvések évszázadról évszázadra újból feltámadó közveszedelme, amely következetesen éppen akkor - az Ottók idején - bontakozott ki. Mindez egyre jobban érlelte énbennem ezt a kisregényt. Végül azután az történt, hogy tavaly Európa-szerte újraéledt és terjedt a határozott dátumra jósolt világvégének olyannyira középkori ízű hisztériája. Még a mi köreinkben is el-elsuttogták a rémhírt, akárcsak ama X. század végén

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!