SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Sziget-kék

: Sziget-kék

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

213 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝A csodálatosan kék orvosság megszerzéséről szóló történetnek, melytől halálosan beteg Mami gyógyulása függ, emberek és állatok a szereplői. Valentin, a regény nyolcéves hőse, védelmére kel egy bányafolyosóba zuhant lónak, s ezzel megszerzi a képességet, melynek birtokában megérti az állatok beszédét, s eljut az állatok szigetére, ahol fontos állást tölt be a kóbor kutyának nézett Harisnyás, sőt saját macskájuk, Kandurka is. A kisfiú segít megmenteni a sérült lovat; a sziget polgára lesz, mert vállalja az állatok közösségének jóra intő, emberséges törvényeit. Végül Mamit is sikerül meggyógyítani, mivel Valentin mégiscsak megszerzi a csodálatos Sziget-kék orvosságot. A Sziget-kék meséjét nemes humanizmusa, izgalmas cselekménye, kedves humora korosztálytól független olvasmánnyá teszi, mint legközelebbi világirodalmi rokonait, a Dzsungel könyvét vagy az Alice Csodaországban-t.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!