TÖRTÉNELEM / Amerika története kategória termékei
Tengeren, tengeren túl

: Tengeren, tengeren túl

Kiadás:

Budapest, 1909

Kiadó:

Grill Károly Könyvkiadóvállalata

Kategóriák:

Amerika története Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Írók Arany Könyvtára

Terjedelem:

246 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Pásztor Árpádnak új munkája jelent meg: könyvet írt a tengeren, tengeren túlról. Amerikáról s most, hogy könyvéről beszámolok, mindjárt az első mondatban el kell mondanom, hogy nem útirajzot írt, a szónak szinte gyűlöletes értelmében, hanem hangulattal teli meglátások, embereket láttató és érzékitő epizódokat: mindenképpen írói munkát. Nem egységes ez a könyv, egymástól messzire eső témák kerülnek benne egymás mellé, de egészen valami sajátságos, egységesítő hangulat vonul végig, amely azt a benyomást kelti bennem, hogy tudva és szükségszerűen használta ki a témák különbözőségét, éppen az egésszel való megismertetés érdekében. Kis rajzok ezek, némelyik mintha novellának látszanék: kedves, finom novellának, ha egy kifejezés, egy mondat, az élmények tökéletesen át nem mélyített sokasága nem mutatná, hogy csupán feljegyzések ezek, akár drámai formában is vannak megcsinálva.

Pásztor Árpád újságíró, a jók közül és sokszor volt az újságíró gyorsan és sokat látó szemére szüksége, hogy magába fogadja és minden más előtt megérezze azokat a témákat, amelyek a közönséget - s Amerikáról lévén szó - különösen bennünket, a magyar közönséget elsősorban érdekelnek s ezért a könyvében mindenesetre azok is a legérdekesebbek, amelyek az újságíró meglátásai."

Hegedüs Gyula

Nyugat, 1909, 18. szám

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!