SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Titokzatos utazások

: Titokzatos utazások

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Minden utazás titokkal teljes s a kaland úgy kezdődik, hogy egy ember elindul, - írja Török Sándor új regényéről. - Minden utas egyszer nekiered a kalandok sorának, 1939-ben, mikor már minden vonat afféle "utolsó vonat" volt, Velencéből jöttem haza. Útközben kiszálltam Aligán s ott az aranyos és kedélyes Balaton partján egy kis panzióban - s egy budapesti napilapban - elmondtam, hogy milyen volt számomra Velence és a tenger. De akkor már lassanként én restelltem mesélni a tengert és mesélni Velencét. Bocsánatot kértem az olvasótól és azt ígértem, hogyha majd ez a dolog elmúlik, folytatom. A világ lassan lezárult akkor s most mintha lassan nyílnék. A két dátum között utaztunk, mentünk rettentően egyforma sorokban gyalogosan, az előttünk lévő hátát néztük és mentünk, mentünk. Utaztunk ostromlott városokban, egy korty vízért az utca innenső feléről a túlsó felére - mekkora kaland! Utaztunk penészes kenyeret, rohadt krumplit vadászva, hason kúszva az éjszakában, kiömlött házakon keresztül s égő paloták világították utunkat. Titokzatos utakat tettünk. Fokváros és Kiev között, kurdisztáni pásztorok jártak Bécsben és kanadai bozótcsendőrök Rómában. E közbeeső utakat írom meg - ez a forró anyag a könyvem."

leírás:

Eredeti védőborítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!