SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Új legenda és más regények

: Új legenda és más regények

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Nyugat nagyjai

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

595 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Varga János a falusi nyomor elől a városba menekült tudatlan parasztlegény Budapest utcáin őgyeleg, valamikor, a harmincas évek vége táján. Szerencsétlegsége egy prostituálttal hozza össze, s ettől kezdve a becsületes Varga János élete meglehetősen kétes erkölcsi értékű lumpenkörnyezetben zajlik. Az író a kor társadalmát azonban szélesebb képben akarván bemutatni, megismerteti olvasóit ezeknek az esztendőknek különböző rendű és rangú polgáraival, értelmiségével, művészeivel, illetve szélhámosaival is, továbbá selyemfiúkkal, álbárókkal, férfit vásárló öregasszonyokkal, szerelmek és viszonyok akkori fordulataival és természetrajzával. Zajló és romló világot ismerünk meg, melyben parasztlegényünk sorsa szemlélteti írójának humanista felfogását, azt a hitét, hogy az együgyű, de szeretetet sugárzó emberek erkölcsi hivatástudata a legfőbb jók közé tartozik.˝

leírás:

Előző tulajdonos bélyegzőjével.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!