SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Versek a hagyatékból

: Versek a hagyatékból

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Weöres Sándor örököse

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

184 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639084616

tartalom:

"Ez a könyv Weöres Sándor hagyatékából előkerült verseinek egy részét gyűjtötte össze, mindazokat, amelyeket az olvasó sem az Egybegyűjtött írásokban, sem A sebzett föld énekében, sem a Kútbanézőben nem találhat meg. E költemények vagy csak újságokban, folyóiratokban jelentek meg, vagy kiadatlan művek, variációk. Egészen ifjúkori írások éppen úgy belekerültek a kötetbe, mint érett alkotások, kompozíciók, szerelmes- és gyermekversek, rögtönzések, ritmikai játékok, dalok, míves ars poeticák és az ötvenes években hallgatásra ítélt költő "passzív rezisztenciájának" művészi dokumentumai. "A költészetben csak egy metafizikai elemet ismerek: a nyelvet - írta Weöres Sándor -, ahogy a zenében csak a hangot, a képzőművészetben csak a színt, vonalat és felületet, vagyis a legfizikaibb egyúttal a legmetafizikaibb is. Hogy ugyanazokkal a szavakkal, melyekkel egy doboz cigarettát kérhetek, vagy egy vigyázatlan utcai járókelőt összeszidhatok; s tán nem is bonyolultabb mondanivalót kifejezve: oly remekművet lehet létre hozni, melytől az olvasóra delejes sugárzás árad és egész lénye más erőviszonyok szerint rendeződik, ez olyan csoda, mintha egy tündér testet öltene előttünk. Ez a költészet egyetlen igazi metafizikája, nem pedig az, hogy tartalmilag milyen világképet öltöztetünk szavakba."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!