SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Versek és regék

: Versek és regék

Illusztrátor:

Kiadás:

Bukarest, 1969

Kiadó:

Ifjúsági Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers Ifjúsági Könyvkukacok és könyvpillangók

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Napsugár könyvek

Terjedelem:

83 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Tompa Mihály, a halkszavú, indulatra csak ritkán lobbanó költő, akit jelen kötetünkben bemutatunk, Petőfi Sándor és Arany János barátja volt. S bár annak idején ők hárman voltak a népies irányzat legkimagaslóbb képviselői, a Tompa Mihály iránti kegyelet nem engedheti meg, hogy költeményeinek egészét két nagy barátjának életművéhez mérjük. Petőfi és Arany nevének ragyogása mindig árnyat vetett Tompa Mihály személyére és költészetére. Pedig ha nagyságban nem is mérkőzhetik Arany Jánossal s még sokkal kevésbé Petőfivel, költészete a tiszta s nemes érzések, a mély őszinte hazafiság s a csendesen munkálkodó művészi igényesség gyönyörű kifejezője. S az a harc, amelyet Petőfi vívott a nép trónrajutásáért az irodalomban, az a harc, amelyhez Arany János szívvel-lélekkel csatlakozott, Tompa Mihálynak is életcélja volt, ő is becsülettel vette ki a részét belőle. 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ft helyett -35% 520 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!