SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Víziboszorkány

: Víziboszorkány

Kiadás:

Budapest, 2007

Kiadó:

Mundus Magyar Egyetemi Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mundus - Új Irodalom

Terjedelem:

243 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789639501573

tartalom:

A Bécsben élő uraság torzonborz erdészének a leánya, Jolka, télvíz idején született, a Nagy-folyó menti vad hegyekben. Szülei hetekre behavazódtak a fenyőgömbfákból épült kis erdészlakba. Bábaasszonyi segítségről szó sem lehetett. Az erdészpáron kívül csupán egy kis árva leányka tartózkodott a házban, ütődött, szerencsétlen lélek, aki csak éppen arra volt jó, hogy hát legyen valak az asszony mellett, amikor az ura a Havast járja. Az erdész segédkezett a szülésnél, ő kötötte el a csecsemő köldökét, s hogy életben maradt az apró jószág, az valóban csodával volt határos. Az 1834-es esztendőben nem volt a hegyekben iparvasút, dorongút csak elvétve akadt, s az is többnyire szakadozott, síkos, lábtörős. A plájokat sem igen takarították, csak annyira épen, hogy a juhokat tavasszal fel lehessen hajtani rajtuk a legelőre, s ősszel vissza a Nagy-folyó völgyébe. A sajtot, ordát szállító pásztorlegények nagy kerülőkkel közlekedtek békási lovacskáikon gerincről gerincre, míg a völgybe értek. Annak, aki erdészi, erdőpásztori szolgálatra vállalkozott, számolnia kellett azzal, hogy nagy esőzések, vad havazások idején gyakran hosszú hetekre is megakad minden összeköttetés a világgal.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!