SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Wimbledoni jácint

: Wimbledoni jácint

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

117 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631542858

tartalom:

Mészöly Miklós új novelláskötetének mindegyik darabja az író más és más arcát mutatja - a csak őrá jellemző stiláris szerkezeti sajátosságokkal. Egy-egy történetben egymástól távolra engedett szálak, látszólag véletlenül-váratlanul mégis erős intenzitással találkoznak; szereplői olykor árnyékba, félárnyékba húzódva, majd előrelépve viszik sorsukat, a novellák befejezése látszólag nyitott, laza - "a tanulságot", a megfejtést, a poént az olvasónak kell megtalálnia. Ami pedig tartalmukat illeti, ezúttal valamennyi erőteljesen cselekményes, izgalmas sztori, kordokumentum jelenünkről, jelenünk különböző stációiról, melyek a háborút megelőző évekkel veszik kezdetüket. A sűrű, koncentrált létezés apró rezdüléseihez tapadó szöveg meghatározó, lényeges tásadalmi konfliktusokra, problémákra épül. A nyolcvanas évek gyökerét vesztett, saját perspektivájára is alig kíváncsi, de nagyon sebezhető ifjúságának közérzete a tárgya a címadó történetnek; a háborús mészárlást követő évek zűrzavaros poklában játszódik a kötet talán legmegrázóbb, legmélyebb, dokumentumszerű írása A kitelepítő-osztagnál. Fókuszában két öreg sváb tragikus halála, de benne van az egész kor - s mindaz, amit a következő esztendők hoznak majd...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!