SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Zeusz küszöbén

: Zeusz küszöbén

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szépirodalmi Zsebkönyvtár

Terjedelem:

379 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

1966 július-augusztusában hat hétig járta Görögország tájait Szabó Magda, s az utazás élményeiből született meg a "Hullámok kergetésé"-nek ikerkönyve: a "Zeusz küszöbén". A könyv Hellász napsütötte tájait idézi fel ellenállhatatlan erővel, elsősorban a régi Hellászét: az Akropoliszt, Argolisz komor vidékén Mykéné romjait, a híres Oroszlán-kaput és a királysírokat, majd a csodálatos akusztikájú Epidauroszt, Árkádia gyöngyét: Olympiát, Apollo isten híres jóshelyét: Delphit és a Parnasszus ormainak mitikus látványát. Aztán Kréta szigetére kísérjük az írót, Minósz király hajdani palotájába, a knósszoszi labirintusba, majd Rhodosz és Kósz szigete tárul elénk a mediterrán vidék illatainak és színeinek forró zuhatagában. A múzeumok holt emlékei megelevenednek a mitológiai és az antik történelem varázslatos légkörében, s felébresztik a magyar irodalom antik hagyományait is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!