SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Zöld hegyek balladája

: Zöld hegyek balladája

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

179 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Skuteczky Pál szerkesztő, a város házasulandó fiatalembereinek egyike, elgondolkozva kavargatta feketéjét a járdára helyezett kávéházi asztalon. Mélyen süllyedt gondolataiba, mint mondani szokta: szívét májusi érzelmek dagasztják, gondjai azonban decemberiek. De ezt csak szólásmondáskép szavalgatta, mert lapszerkesztőtől - aki a jogi doktorság diplomáját egyelőre a fiókjában elrejtve tartja - eredeti mondásokat s érdekes megállapításokat vár a közvélemény. Az igazság talán valahol középútról lengette zászlaját Skuteczky felé: a májusi érzelmek hiánytalanul jelentkeztek idén is, a decemberi gond pedig csak szóvirág volt. Miért ne? Innen, a kávéházi muskátlik mögül a világ nem is látszott olyan csúnyának s visszataszítónak. A hegyekről lesuhanó májusi szellő vidáman borzolgatta az akácfák apró leveleit, megrázogatta a boltok ajtajaiban kifüggesztett ruhákat, bádogedényeket, kíváncsian végigfutotta a rikkancs újságjait, aztán eltűnt a mellékutcák táján. A boltok kitárt ajtajaiban párosával unatkoztak a kereskedők, mindig a napos oldalon vitatták meg az üzletmenetet, a válságot s a magas politikát, csendes napokon ők emelték a vásári forgalmat, ide-oda cikázván a kirakatok között. A sima úttesten olykor végigkopogott egy szakasz katona, vagy egy autó sikongatott ijesztően, mintha sürgős lenne a dolga, néha térdnadrágos, hátizsákos, fáradt német diák ballagott csendesen, figyelő szeme sugarát a nevezetes látnivalókra tűzvén, végül rekedt s érthetetlen dörmögéssel állott meg az üzletek ajtajaiban, vagy a kávéházi asztalok előtt, hogy útjának folytatásához - Konstantinápolyba szándékszik, tanulmányai kibővítése végett - néhány koronát kérjen, fénykép és autogramm ellenében...

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!