TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
1848, a szabadság éve

: 1848, a szabadság éve

Kiadás:

Budapest, 1948

Kiadó:

Káldor György Könyvkiadóvállalat

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

319 p.

Méret:

13 x 17 cm

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Sokszor volt alkalmam tapasztalni, hogy még műveltebbjeinknek is mily zavaros fogalmaik vannak történetünk legdicsőbb, legmozgalmasabb éveiről, 1848- 49-ről. Az "átkos Bécs", a kamarilla, a március 15-i pesti ifjúsági megmozdulás, Kossuth feldicsőített alakja, Görgey "árulása" azok az összetevők, amelyekből ered még az értelmiségiek fejében is valami zavaros kép a magyar nemzet történetének ezekről a tragikus éveiről. Legnagyobb részben képek, amelyek még az Ausztriával váló közösség idejéből nem minden politikai szándék nélkül nyerték aláfestésüket. Harminc éve immár, hogy lehullottak Bécsben az első világháború után a levéltárák lakatai és megnyíltak az ajtók a történetkutatók előtt, hogy a Habsburg-Lotharingiai dinasztia bukása és az osztrák-magyar közösség megszűnte után "harag és részrehajlás nélkül" belemerülhessünk azoknak a történeti kérdéseknek kutatásába is, amelyeknek addig politikai színezetük is volt. A Magyar Történelmi Társulat elsősorban ezek tanulmányozására külön intézetet alapított Bécsben, amelynek nagy lendülettel megindult működését a második világháború és annak megszületésére vezető súlyos politikai események ugyan hosszabb ideje megbénítják, mégis a szellemi téren minden komoly tudományos törekvést elsorvasztó nemzeti szocializmus előtti időben igen nagy mértékben hozzájárult ez az intézmény annak a ködnek az eloszlatásához, amely 1848-49 eseményei felett elterjeszkedett..."

leírás:

Átkötött példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!