TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A reformáció: kényszer vagy választás?

: A reformáció: kényszer vagy választás?

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Nemzeti Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Európai Iskola

Terjedelem:

124 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631952452

tartalom:

"A szerző legsajátabb ügye, hogy korábbi kutatásai alapján újragondolja a reformáció már-már megkövesedettnek vélt tételeit. Kellett-e követnie a gyülekezetnek a földesúr vallását? Magyarország a reformáció idején sok nép hazája volt. Hogyan éltek együtt? Hatottak egymásra. Mit jelentett nekik a reformáció? És mit jelent egyáltalán ez a fogalom? A kortársak valószínűleg nem ugyanazt értették reformáción Angliában, mint Magyarországon. Előbbi diadalmas nagyhatalommá vált, míg Magyarország épp a reformáció megjelenésekor hullott három részre. Ugyanúgy ment végbe a hitújítás a hódoltságban, ahogyan Erdélyben vagy a királyi Magyarországon? A lakosok zöme mindhárom országrészben "a szegény község" tagja volt, de vajon az egyszerű ember nyert, vagy veszített a reformációval? Tények, kérdések, válaszok. Történelem. Péter Katalin"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!