TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Ki volt Kádár? Harag és részrehajlás nélkül a Kádár-életútról

Ki volt Kádár? Harag és részrehajlás nélkül a Kádár-életútról

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Aquila Könyvkiadó de Csejte Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Rubicon-Aquila-könyvek

Terjedelem:

223 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9636791414

tartalom:

"Ki volt Kádár János? Egy kérdés, amelyre lehetetlen rövid, tőmondatos, sommás választ adni. Amilyen hosszú a kádári életút, olyan változatos, ellentmondásos a róla alkotott kép. A politikai pályafutás több nagy korszakra bontható, s attól függően, hogy melyik szakaszt állítjuk középpontjába, juthatunk eltérő következtetésre. Az 156-os forradalmat idegen tankokkal eltipró s a véres megtorlást hosszú évekre prolongáló konkvisztádor más emléket hagy a történelem szemlélőjében, mint a szocialista tábor legélhetőbb viszonyait teremtő, önálló magyar modellt létrehozó, országáért felelős politikus. Milyen végkövetkeztetésre lehet jutni, ha a két figura történetesen egy és ugyanaz? Könyvünk részben a Rubicon történelmi folyóirat 2000-ben megjelent tematikus összeállításaira épül. Tartalmát a korszakkal és Kádár személyével foglalkozó kiváló történészek tanulmányai alapozzák meg, s ezt egészítik ki dokumentumok, valamint Kádár János személyét emberközelbe hozó kortársi visszaemlékezések. Ezek együtt talán lehetővé teszik, hogy a Tisztelt Olvasó kialakíthassa a maga saját Kádár-képét. Ha lehet, harag és részrehajlás nélkül."

leírás:

A könyv mérete: 25 × 35 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!