TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A forradalom és a magyar kérdés az ENSZ-ben, 1956-1963. Tanulmányok, dokumentumok és kronológia

A forradalom és a magyar kérdés az ENSZ-ben, 1956-1963. Tanulmányok, dokumentumok és kronológia

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 2006

Kiadó:

Magyar ENSZ Társaság

Kategóriák:

Magyar történelem Ötvenhat Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

239 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638632240

tartalom:

˝Miért nem jöttek ENSZ-katonák 1956-ban Magyarországra? Volt-e egyáltalán erről szó? Folytak-e a nagyhatalmak között titkos tárgyalások az ENSZ-ben a magyar forradalomról? Mit tett a magyarországi válság megoldása érdekében a nyilvánosság előtt és a kulisszák mögött az Egyesült Nemzetek Szervezete? Kiknek segített a magyar üggyel foglalkozó 17(!) ENSZ közgyűlési, határozat? Hogyan reagáltak a kisebb és nagyobb hatalmak erre a kihívásra? Mi volt nekik fontosabb, Budapest vagy Szuez? Hogyan zárult le a magyar kérdés az ENSZ-ben? A közvélemény és a történeti kutatás évtizedek óta keresi a választ ezekre a kérdésekre. A magyar forradalom 50. évfordulója lehetőséget ad a számvetésre. E kötettel az 1956-os magyar forradalommal kapcsolatos - részben titkos - ENSZ-dokumentumok kerülnek a nyilvánosság elé. Az ENSZ Titkárság Levéltárában évtizedeken át szigorúan őrzött iratok a korábbiaknál jóval mélyebben mutatják be a világméretű segélyakció szervezésének nehézségeit és a világszervezet vezetésének bonyolult helyzetét a Nyugat és a Kelet hidegháborús szembenállásának időszakában.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!