TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A Független Kisgazdapárt politikája 1944-1947

: A Független Kisgazdapárt politikája 1944-1947

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

367 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630509407

tartalom:

"Ez a monográfia a Független Kisgazdapárt felszabadulás utáni működésének első tudományos feldolgozása. A szerző azt a bonyolult folyamatot elemzi, amelynek eredményeként a háború előtti mérsékelten ellenzéki parasztpárt 1945 őszére - Kelet-Európában csaknem egyedülálló módon - a szegényparasztságtól a nagyburzsoáziáig a legkülönbözőbb társadalmi rétegek érdekeit képviselő csoportok gyülekező helyévé s a legellentétesebb törekvések kifejezőjévé vált. Ismerteti a Kisgazdapártnak a többi demokratikus párthoz, mindenekelőtt a Kommunista Párthoz való viszonyát. Részletesen áttekinti a koalíciós pártoknak a politikai hatalomért egymás ellen folytatott küzdelmét. Több oldalról bemutatja a Kisgazdapárt széthullásának folyamatát, és megvilágítja az 1947-es választásokon elszenvedett vereségének okait. Befejezésül kitekint az 1948-as év folyamán a párt politikájában bekövetkezett baloldali fordulatra is."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!