TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar emigráció mozgalmai

: A magyar emigráció mozgalmai

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Budapest Székesfőváros Irodalmi és Művészeti Intézete

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Új Könyvtár

Terjedelem:

113 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Az itt következő tanulmányban az olvasó előtt a magyar történelemnek olyan fejezete tárul fel, amelynek eseményeit még az úgynevezett nagyközönség sem igen szokta ismerni. A főforrások - Kossuth iratai - ugyanis sohasem tartoztak az olvasott vagy éppen általánosan ismert művek közé, hiszen Kossuthnak emberöltőkön keresztül inkább csak a nevét ismételgették anélkül, hogy valóban köztudatba kerültek volna eszméi és írásai [...] Arany László remekbekészült tanulmánya pedig - amely lényegében Kossuth adatainak tömör és mozgalmas összefoglalása - csaknem teljesen ismeretlen maradt [...] követve Kossuth gondolatmenetét, olykor még az ő kifejezését is, ámde a romantikus szónok helyett egy ábrándok nélküli, szigorúan realista epikus költő és tudós tollával fogalmazva.˝ Részlet Hegedüs Géza előszavából

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!