TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar parlamenti ellenzék történetéből (1901-1904)

: A magyar parlamenti ellenzék történetéből (1901-1904)

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

435 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Dolmányos István könyve a századelő pártharcainak, az emlékezetes "obstrukciós" korszaknak történetét tárja fel. Nyomon követi az ún. közjogi ellenzék tömörülését és koalíciójának kialakulását. Kossuth Ferencről és Ugron Gáborról szólva első ízben elemzi részletesen a függetlenségi párt fejlődését. Színes képet fest Wekerle, Apponyi és Andrássy pályafutásáról, Ferenc Ferdinánd és az uralkodó politikájáról. Ábrázolásának újszerűsége, hogy kölcsönhatásukban tárgyalja a magyar parlamenti pártok, a munkásmozgalom és a nemzetiségek történetét. Felhasználja az Országos Levéltár, az Országos Széchényi Könyvtár Kézirattára és a Párttörténeti Intézet dokumentumait, az egykorú sajtóanyagot és az emlék-iratirodalmat. Bőven merít az eddig feldolgozatlan nemzetiségi forrásokból is. A figyelemre méltó kötetet bizonyára érdeklődéssel fogadják a történészek, irodalom- és kultúrtörténészek, pedagógusok és egyetemi hallgatók."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

3 600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!