TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A Magyar Tudományos Akadémia másfél évszázada 1825-1975

, : A Magyar Tudományos Akadémia másfél évszázada 1825-1975

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

547 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630507064

tartalom:

"A magyar irodalom és tudomány legjobb képviselőinek több mint egy évszázados óhaja valósult meg 1825-ben, midőn Széchenyi István gróf birtokainak egyévi jövedelmét ajánlotta fel Magyar Tudós Társaság létesítésére az 1825. évi országgyűlés kerületi ülésén. A kötet nemcsak azokról a tudományos eredményekről ad áttekintést, amelyeket a különböző szaktudományok az Akadémia irányítása vagy támogatása mellett felmutattak, hanem ismerteti az intézmény szervezeti változásait, nemzetközi tudományos kapcsolatait és nem utolsósorban anyagi helyzetét is. Ennek során kitűnik, hogy az alapítást követő évtizedekben haladó szerepet betöltő intézmény milyen társadalmi és politikai tényezők hatására vált a századfordulóra konzervatív szemléletűvé. A szerzők nyomon követik azt a felszabadulás utáni folyamatot, amely 1949-ben az Akadémia átszervezéséhez vezetett, s amelynek következtében a Magyar Tudományos Akadémia a hazai tudományos kutatások legfőbb irányító szerve lett. Ismertetik az intézmény új szervezetét, a kutatóintézeti hálózat kiépülését, a tudományos minősítés új rendszerét és azokat a tudományos eredményeket, amelyeket az átszervezés óta az Akadémia felmutatott."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!