TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyarországi protestantizmus 1565-től 1600-ig

: A magyarországi protestantizmus 1565-től 1600-ig

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Humanizmus és Reformáció

Terjedelem:

461 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630512378

tartalom:

"Zoványi Jenő (1865-1958) 1949-ben fejezte be nagy összefoglalását a XVI. századi magyar protestantizmus történetéről. Munkájának első fele - az 1922-ben megjelent "A reformáczió Magyarországon 1565-ig" - a század második harmadáig vizsgálja ezt a történetet, melyet a második, nagyobb része - jelen kötetünk - a század végéig követ. A magyar pozitivizmus legjobb irányát képviselő kutató különös figyelmet fordított művében a XVI. század végi - eddig jórészt partikulárisan vizsgált - magyar protestantizmus kutatására. Elemezte legrégibb szervezeti kereteinek, önkormányzati formáinak kialakulását, nyomon követte az egyházak területi egységeinek, ordinációs gyakorlatának, kánongyűjteményeinek formálódását. A negyedszázada lezárt kézirat közzététele teljessé teszi a nagy korpuszt, főként pedig - adatgazdagságával és pontosságával, a részletkérdések végérvényes tisztázásával - mérhetetlen munkát takarít meg a magyar reneszánsz és reformáció jelenlegi és jövendő kutatóinak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!