TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A negyvennyolcas forradalom kérdései

, : A negyvennyolcas forradalom kérdései

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Értekezések a Történeti Tudományok Köréből

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630509326

tartalom:

˝1848-49 alighanem a magyar múltnak a történetírás által eddig legalaposabban feltárt időszaka. A negyvennyolcas forradalom kérdései ennek ellenére ma is meg-megújuló vitákat keltenek mind a történetkutatók, mind a szélesebb közvélemény körében. Ez azonban nagyon is érthető, hiszen a forradalom Magyarország történetének olyan csomópontja, amelyben a korábbi és a későbbi fejlődésnek szinte valamennyi fontos szála összetalálkozik. így a negyvennyolcas forradalom kérdéseinek tisztázása máig ható problémák egész sorának felfejtését segítheti elő. Ezért volt különös jelentősége annak az 1973 végén rendezett tudományos ülésszaknak, amelyen a negyvennyolcas forradalom kérdéseit a korszak legjobb szakértői helyezték új megvilágításba. Ez a kötet az ülésszak némileg kibővített és tovább érlelt anyagát teszi hozzáférhetővé minden érdeklődő számára.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!