TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A Vatikán és Magyarország 1846-1878. A bécsi apostoli nunciusok jelentései és levelezése Magyarországról

: A Vatikán és Magyarország 1846-1878. A bécsi apostoli nunciusok jelentései és levelezése Magyarországról

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

260 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630525267

tartalom:

Az Archivio Segreto Vaticano - a Vatikáni Titkos Levéltár megnyitása a nyilvános kutatás előtt IX. Pius pápa korára (1846-1878) vonatkozólag új lehetőségeket teremtett a történetkutatás számára. A bécsi apostoli nunciusok Rómába küldött jelentéseinek és a Vatikáni Államtitkársággal folytatott levelezésének feldolgozása képezte az alapját a szerző munkájának. A kiadvány Ausztria - Magyarország összefüggő történetébe beágyazva, az egyetemes történeti folyamatok tekintetbevételével követi nyomon a Vatikán és Magyarország, az egyház és az állam kapcsolatainak alakulását az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, az abszolutizmus időszakában, valamint az 1876-os osztrák-magyar kiegyezést követő dualizmus első évtizedét tekintve. Annak ellenére, hogy a vizsgálódás középpontjában a Vatikán közép-kelet-európai működése áll, a munka nem egyháztörténeti jellegű, hanem az általános politikai és diplomáciai történet keretébe illeszkedik. A feldolgozáshoz azoknak a vatikáni iratoknak tárgyi kivonata - regesztája - csatlakozik, mely iratok kiadására kerültek a kiadvány angol nyelvű változatában. A könyvet 16 fénykép - köztük több fakszimile a vatikáni iratokról - egészíti ki, továbbá két térkép, mely megkönnyíti az olvasó számára az eligazodást a bécsi nunciatúra működésében és a magyar katolikus egyház egykorú szervezetében.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!