TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Az 1849-es cári intervenció Magyarországon

: Az 1849-es cári intervenció Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Korona Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

293 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639191493

tartalom:

"Vadász Sándor történész professzor szentpétervári levéltári kutatásainak eredményeként egyedülálló forráskötetet állított össze. Ebben elsőként jelennek meg egy helyen összegyűjtve az 1849-es orosz intervencióval kapcsolatos dokumentumok, közöttük eddig még nem publikált újdonságok. Mindazonáltal könyve nem csupán forráspublikáció. Helyet kapott benne az orosz vezérkarnak és hadseregnek készített, magyarokról szóló tájékoztató, amely orosz szemmel mutatja be hazánk tájait, népszokásait, a magyar nemzeti karaktert. Az érdekfeszítő leírásokból megtudhatjuk, milyen volt Oroszországban a magyarokról kialakított kép a 19. század közepén. A kötet bevezető tanulmányában a szerző mindenki számára élvezetes formában, olvasmányosan foglalja össze mindazt, amit történetírásunk feltárt az orosz beavatkozásról. Nem kevésbé érdekes Józsa Antal hadtörténész írása sem, amely az orosz intervenció katonai vonatkozásaival foglalkozik, és átfogó képet ad az orosz hadseregről is. A kötet nemcsak a szaktörténészek igényeit elégíti ki, de megfelel a történelem iránt érdeklődő olvasók elvárásainak is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!