TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Az ismeretlen Juliánusz.  A legelső magyar ázsiakutató életrajza és kritikai méltatása

: Az ismeretlen Juliánusz. A legelső magyar ázsiakutató életrajza és kritikai méltatása

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

190 p., 3 mell.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A budai Várhegyen, a Halászbástya északi tornya mögött áll a domonkosrendi szerzetes, Juliánusz barát szoboralakja, Antal Károly szobrászművész megragadó alkotása, nem messze az egykori domonkos kolostortól, ahonnét a hős szerzetes társaival útnak indult. A teljes történetet, amely a közel két éves, fáradságos, veszélyekkel teli küldetésről szól, Bendefy László könyvéből ismerhetjük meg, amelyben az író szerencsésen ötvözi a kalandregénybe illő történet élvezetes elbeszélését a tudós aprólékos gondosságával. A mű bemutatja a kort, a IV. Béla király elhatározásához vezető indítékokat, hogyan indult el a négy elszánt szerzetes, rekonstruálja útvonalukat, utazásukat tengeren és ismeretlen tájakon, a nehézségeket, amelyeken át kellett küzdeni magunkat. Meghatározza a végül megtalált Magna Hungaria földrajzi helyét, majd magától Juliánusztól tudjuk meg, mit talált végül magáramaradva az Ural vidéki magyarok országában és hogyan történt, hogy a tatár kánnak a magyar királyhoz intézett levelével tért sietve haza jelentést téve királyának és IX. Gergely pápának a fenyegető tatár veszedelemről. Ajánljuk ezt a számos érdekes és a nagyközönség előtt ismeretlen részletet bemutató könyvet minden, a történelmünket szerető olvasó figyelmébe."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!