TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Bajvívó magyarok. Képek a török világból

: Bajvívó magyarok. Képek a török világból

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Ifjúsági Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

360 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A harmincas években elhunyt neves magyar kutató és történetíró sok kötetnyi színes, eleven korrajzából válogattunk az ifjúság számára egy könyvre valót. A gazdag ismeretanyaggal és lelkes hazafisággal megírt tanulmányok a XVI. és XVII. századot, tehát Magyarország török korát mutatják be, a végek életét, a harcokat, s a hétköznapokat egyaránt. Nem egy fejezet foglalkozik a végbeli vitézek életével, kapitányaikkal Thúry Györggyel, Huszár Péterrel, de betekinthetünk e kor emberének életébe fegyvernyugvás idején is. A hadiszokások: lesvetés, száguldás, vásárütés érdekes leírása mellett megismerkedünk a régi diákélettel, a lakodalmi szokásokkal, a kertgazdálkodással és sok más egyébbel. A kötet megragadóan ábrázolja "a magyar ember sorsát" ezekben a századokban s e forrongó idők változatosságát, amikor a nép "két pogánnyal" harcol egyszerre, és mindennapi munkája közben sem teszi le oldaláról a kardot. Az olvasó - akár fiatal, akár felnőtt - nem tudja kivonni magát a roppant érdekes, hiteles történelmi anyag s Takáts Sándor ízes stílusának hatása alól."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!