TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Béke poraikra... Dokumentum-emlékkönyv a II. világháborúban, a keleti hadműveletek során elesett magyar katonákról és munkaszolgálatosokról

Béke poraikra... Dokumentum-emlékkönyv a II. világháborúban, a keleti hadműveletek során elesett magyar katonákról és munkaszolgálatosokról

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Varietas '93 Kft.

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

778 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630389347

tartalom:

"A II. világháború immár 54 éve befejeződött, mégsem zárult le teljesen. Ezt nem csak a - szinte heti rendszerességgel megtalált - fel nem robbant lövedékek, vagy a családi beszélgetések juttatják eszünkbe, hanem nap mint nap szembesülhetünk vele mindannyian. Sokan a mai napig nem tudják lezárni lelkükben a háborút, nem tudnak megbékélni, mert azt sem tudják, hol nyugszik szeretett apjuk, bátyjuk, szerelmük, akit talán évtizedekig vártak haza, hiába. És sokan vannak azok is, akik - bár kértek, de - nem kaptak választ a kérdésre: MI LETT VELE? A három kötetesre tervezett sorozat most megjelent első darabja választ ad e sokak által feltett kérdésre. S hogy nem csupán egyszerű veszteség-lajstromot tart a kezében az olvasó, azt a dokumentum-emlékkönyvben megtalálható 147 levélidézet, 196 korabeli temetővázlat és kataszterlap, 9 áttekintő térkép, 88 fénykép, 31 tárgyfotó, valamint 22 művészi tusrajz és akvarell is bizonyítja. Mindez a 308 jelentősebb temetőt ismertető leírás mellett szolgál illusztrációként, ahol az eltemetettekre vonatkozó összesítő adatokon kívül topográfiai meghatározás segíti az olvasót a tájékozódásban, valamint a környékhez kapcsolódó fontosabb hadműveletekről, az ott harcoló - temetéseket végző - alakulatokról is képet kaphat. A könyv végén található alfabetikus névmutatóban csaknem 28 ezer dokumentáltan elesett és meghalt katona valamint munkaszolgálatos halálának körülményeiről találhatók részletes adatok. A második kötet a történelmi Magyarország határain belül elesett, a harmadik kötet pedig a nyugati hadműveleti területen meghalt katonáknak állít majd emléket.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!