TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Emlékiratok

: Emlékiratok

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1990

Kiadó:

Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború Életrajz Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Hírlap Könyvek

Terjedelem:

204 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632723333

tartalom:

"Neki is elmondtam, mint minden jobban ismert német tábornoknak, hogy a 2. magyar hadsereget milyen nagy fegyverzeti, felszerelési és kiképzési hiányokkal vetették be a szovjet csapatok ellen, s mily nagy veszteségekkel zártuk a doni harcokat. A parancsnokságom alatt álló III. hadtest - mint a 2. német hadsereg utóvédje -, a csaknem teljes megsemmisülés utolsó négy napján már nem kapott sem lőszert, sem élelemutánpótlást. Többszöri kérésem ellenére sem váltották fel a teljesen kimerült csapatokat. Schmidt altábornagy véleménye az volt, hogy a magyar felső vezetésnek sokkal erélyesebben kellett volna fellépnie a legfelsőbb német hadvezetőségnél, hadserege jobb felfegyverzése végett. Hiszen ez német érdek is lett volna. Szerinte a keleti harcvonalon beállott vezetési zavarok és a páncélosokban való hiány részben az olaszok harcbalépésének volt tulajdonítható, akiket hadianyaggal, páncélosokkal és repülőkkel kellett támogatnunk..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!